Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου αποτελεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο, μέσα από το οποίο μικροί και μεγάλοι μπορούν να πειραματιστούν παρεμβαίνοντας στο εκθεσιακό περιβάλλον, να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους, να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία και τηνεφευρετικότητα τους, συνδυάζοντας αρμονικά μάθηση και ψυχαγωγία. Η Έκθεση εκτείνεται σε τρεις ορόφους, συνολικής επιφάνειας 1200 m² και περιλαμβάνει 65 διαδραστικά εκθέματα, χωρισμένα στις εξής θεματικές ενότητες: «Ύλη και Υλικά» (ισόγειο)«Επικοινωνία: Ήχος και Εικόνα» (1ος όροφος) και «Βιοτεχνολογία»(2ος όροφος)Περισσότερες πληροφορίες για τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας θα βρείτε στους συνδέσμους :

Στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, τα Σαββατοκύριακα μπορείτε εκτός από τα Διαδραστικά Εκθέματα να παρακολουθήσετε και μία Επίδειξη Πειραμάτων.
Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε φωτογραφίες από τις Επιδείξεις Πειραμάτων:

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε πληροφορίες για τη θεματική ενότητα του Μαΐου με θέμα Επιστημονικά «Μαγειρέματα»:

 Η θεματική ενότητα για τον Ιούνιο-Ιούλιο έχει τίτλο «Εκρηκτική Χημεία» και Αϊνστάιν. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Σημείωση: Οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν δωρεάν είσοδο για ένα άτομο κι έναν συνοδό, με την επίδειξη της κάρτας μέλους της ΟΛΜΕ, της ΟΛΤΕΕ, της ΟΙΕΛΕ ή της κάρτας ελεύθερης εισόδου που δικαιούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

H Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, του Ιδρύματος Ευγενίδου σας προσκαλεί στις:
Ομιλίες ερευνητών στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης & Τεχνολογίας.

Στις ομιλίες αυτές θα ενημερωθείτε για σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα και θα ακούσετε ιστορίες από την καθημερινή ζωή στο εργαστήριο. Νέοι επιστήμονες μιλούν στο κοινό της Διαδραστικής Έκθεσης για την έρευνά τους, αλλά και για τις προκλήσεις, τις αντιξοότητες και την ικανοποίηση της ζωής του ερευνητή. 
Σημείωση: Η είσοδος στις ομιλίες είναι ελεύθερη. Για τις ομιλίες αυτές δεν γίνεται κράτηση, σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης τηρείται σειρά προτεραιότητας.


Το Σάββατο 26 Μαΐου, ώρα 19:00, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία της Δρ. Λίλας Κουμάντου (Διδάκτωρ Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Cambridge, Μεταδιδακτορική συνεργάτις, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών). Τίτλος ομιλίας: «Το ανθρώπινο γονιδίωμα: τι μας έχει διδάξει μέχρι τώρα και τι υπόσχεται για την Ιατρική του μέλλοντος».
Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα θέματα των ομιλιών: